Goffin: 'Ik wil Federer echt verslaan'

13 weergaven

David Goffin (ATP 8) was na afloop van zijn beslissende groepswedstrijd tegen de Oostenrijker Dominic Thiem (ATP 4) in de wolken. De Luikenaar plaatste zich voor de halve finales, waarin zaterdag Roger Federer (ATP 2) wacht.

"Het was niet makkelijk om tegen een vriend te spelen", stak Goffin van wal. "Het is eigenlijk jammer dat juist deze wedstrijd beslissend was voor de halve finales. Dominic is echt een toffe kerel. Het was een moeilijke partij, ik moest geconcentreerd blijven van het begin tot het einde. Maar ik had me goed voorbereid na de nederlaag tegen Dimitrov en wist dat ik kalm moest blijven. Op het einde sloeg de stress toe, maar het is me gelukt."

Zaterdag wacht in de halve finales de zwaarst mogelijke tegenstander. Roger Federer, zesvoudig winnaar van de ATP World Tour Finals en het idool van de jonge Goffin. "Ik ben al meerdere keren tegen Roger uitgekomen en het is altijd een grote uitdaging. Het wordt natuurlijk een heel moeilijke wedstrijd. De zaal zal tot de nok gevuld zijn en ik verwacht een heerlijke ambiance. Fantastisch om hier de halve finales tegen hem te kunnen spelen. Ik heb weinig te verliezen en ga proberen mijn niveau nog een beetje op te trekken. Ik wil hem echt verslaan."