Goffin treft Gasquet in halve finales Cincinnati

7 weergaven

Novak Djokovic (ATP 1) en de Rus Daniil Medvedev (ATP 8) hebben zich vrijdagnacht als laatste twee geplaatst voor de halve finales van het Masters 1.000-tornooi in Cincinnati.

De 32-jarige Djokovic, het topreekshoofd in Cincinnati, rekende na anderhalf uur tennis in twee sets (7-6 (7/2) en 6-1) af met de Fransman Lucas Pouille (ATP 31). De 23-jarige Medvedev, het negende reekshoofd, had nauwelijks een uur nodig om zijn landgenoot Andrey Rublev (ATP 70) van het terrein te vegen in twee sets (6-2 en 6-3). Het wordt de vijfde onderlinge confrontatie tussen Djokovic en Medvedev. De Serviër won drie keer, maar de Rus won wel het laatste duel, dit voorjaar op gravel in Monte Carlo. Novak Djokovic is de titelverdediger in Cincinnati.

Eerder op de avond profiteerde David Goffin (ATP 19) al van het forfait van de Japanner Nishioka. Hij ontmoet Richard Gasquet (ATP 56) in de andere halve finale, die de Spanjaard Roberto Bautista-Agut versloeg in drie sets. De Luikenaar trof Gasquet tweemaal eerder. In 2017 won Goffin in Tokio, maar het jaar nadien moest hij de zege in Montpellier aan Gasquet laten. Goffin heeft heel wat ATP-punten te verdedigen in Cincinnati: vorig jaar stond hij er ook in de halve finales. Nu doet onze landgenoot dus al minstens even goed.

'MOOIE KANS'

"Ik ben natuurlijk heel blij met een nieuwe halvefinaleplaats", begon Goffin in een reactie aan Belga. "Het is de tweede keer op rij en een nieuwe kans om een eerste finale te halen in een Masters 1.000-tornooi. De vorige keren in de halve finales van een Masters 1.000-tornooi stootte ik op sterkere tegenstanders als Rafa Nadal (in Monte Carlo in 2017, red.) en Roger Federer (vorig jaar in Cincinnati, red.), maar met Gasquet als tegenstander liggen de kaarten nu anders. Het wordt geen makkelijke match, maar ik heb hier in Cincinnati vaak goed gespeeld en ga daar proberen mijn voordeel uit te halen."

Goffin staat voor de vijfde keer in zijn carrière in de halve finales van een Masters 1.000-tornooi. "Op papier is het duidelijk dat dit een mooie kans is om voor het eerst een finale te halen. Het wordt niet evident natuurlijk, ook mentaal niet. Want ook voor Richard is dit een mooie opportuniteit. Ik hoop dat ik mijn beste tennis kan spelen. Ik ga agressief zijn en strijden voor de belangrijke punten. Daar zal de sleutel liggen. Ik wil achteraf geen spijt hebben."