Goffin stoot door na opgave van Del Potro

2 weergaven

David Goffin (ATP 10) heeft zich donderdag geplaatst voor de kwartfinales van het Masters 1.000-tornooi in Rome.

Goffin profiteerde van de opgave van de Argentijn Juan Martin Del Potro (ATP 6) bij een 5-4 stand in de tweede set in diens voordeel. De eerste set had Goffin gewonnen met 6-2. De partij duurde uiteindelijk één uur en 48 minuten.

offin, het negende reekshoofd in de Italiaanse hoofdstad, speelde een sterke eerste set en brak twee keer door de service van Del Potro, het vijfde reekshoofd. Hij kon uitserveren bij 6-2. De tweede set begon meer gelijkopgaand, ook al had Del Potro een medische time-out nodig door liesproblemen. Vanaf het zesde spelletje verloren beide spelers elk twee keer hun opslag. De Argentijn leek de set toch naar zich toe trekken bij 5-4 op de opslag van Goffin, maar miste twee setpunten, waarop hij besloot op te geven. Een vreemd einde van de partij voor Goffin, die zo als winnaar van het terrein mocht.

In de kwartfinale wacht voor de Luikenaar een confrontatie met de winnaar van het duel tussen de Brit Kyle Edmund (ATP 19) en de Duitser Alexander Zverev (ATP 3), het tweede reekshoofd.