Goffin onderuit tegen Del Potro in Madrid

2 weergaven

David Goffin (ATP 23) is er niet in geslaagd zich te plaatsen voor de derde ronde (achtste finales) van het ATP Masters 1.000-toernooi in Rome. De Luikenaar verloor in twee sets (6-4 en 6-2) van de Argentijn Juan Martin del Potro (ATP 9).

David Goffin is niet aan zijn beste gravelcampagne bezig. Op het graveltoernooi in Rome ging de Belg in de tweede ronde onderuit tegen Juan Martin del Potro. In een gelijkopgaande eerste set moest Goffin twee maal zijn opslag prijsgeven. Hij kon del Potro daartegenover maar één maal breaken en zo ging de eerste set met 6-4 naar de Argentijn. In de tweede set ging de Argentijn meteen door de opslag van de Belg, waarna Goffin nooit meer echt in zijn spel kwam. Del Potro stoomde door naar 6-2 en won de partij eenvoudig in twee sets.

Onze landgenoot geniet momenteel niet van zijn wedstrijden op gravel. Eerder ging hij er ook snel uit in Monte Carlo (tweede ronde), Barcelona (tweede ronde) en Madrid (eerste ronde). Alleen in het Portugese Estoril haalde Goffin de halve finale.