Goffin knokt zich voorbij Wawrinka

1 weergaven

David Goffin (ATP 23) heeft zich ten koste van de Zwitser Stan Wawrinka (ATP 29) geplaatst voor de tweede ronde van het ATP Masters 1.000-tornooi in Rome (gravel/5.207.405 euro).

De Luikenaar, die vorige week in Madrid in de eerste ronde strandde, moest de eerste set met 4-6 prijsgeven aan Wawrinka, drievoudig Grand Slam-winnaar en voormalig nummer drie van de wereld. Daarna sloeg hij terug met 6-0 en 6-2. De wedstrijd duurde 1 uur en 56 minuten.

In de tweede ronde ontmoet Belgiës nummer één het Argentijnse zevende reekshoofd Juan Martin del Potro (ATP 9), die vrij was in de eerste ronde. Goffin leidt in de onderlinge duels met 3-1. Vorig jaar stond Goffin ook al tegenover Del Potro in Rome, in de achtste finales. De Argentijn gaf toen op, Goffin sneuvelde nadien in de kwartfinales tegen Alexander Zverev.

Later op de dag komt Goffin ook nog in actie in het dubbelspel. Samen met de Fransman Jérémy Chardy speelt hij in de tweede ronde tegen de Argentijnen Maximo Gonzalez en Horacio Zeballos.