Goffin in finale onderuit tegen Federer

3 weergaven

Roger Federer (ATP 3) heeft voor de tiende keer de Noventi Open gewonnen. Op het gras in het Duitse Halle was de Zwitser te sterk voor David Goffin (ATP 33). De 37-jarige Spanjaard Feliciano Lopez (ATP-113) heeft zondag het grastornooi van Queen's (Londen) gewonnen.

In de finale verloor de 28-jarige Luikenaar in twee sets van zijn negen jaar oudere jeugdidool: 7-6 (7/2) en 6-1 na 1 uur en 25 minuten.

In de eerste set hield Goffin gelijke tred met Federer. In de tiebreak moest onze landgenoot twee puntjes op zijn service toestaan. De Zwitser was in de tweede set veel te sterk en won eenvoudig met 6-1.

Goffin en Federer stonden al voor de negende keer tegenover elkaar, onze landgenoot kon nog maar één keer winnen. De Belgische nummer één stond voor de twaalfde keer in zijn carrière in de finale van een ATP-tornooi, pas de eerste keer sinds de Masters van 2017. Hij heeft vier titels op zijn palmares: Metz en Kitzbühel in 2014, Tokio en Shenzhen in 2017.

In de finale van Queen's versloeg Lopez de Fransman Gilles Simon (ATP-38) in 2 uur en 49 minuten met 6-2, 6-7 (4/7) en 7-6 (7/2).

Voor Lopez, voormalig nummer twaalf van de wereld, is het de zevende ATP-titel, de eerste dit seizoen en de vierde op gras. Het tornooi van Queen's bracht hij ook in 2017 al op zijn palmares. Dit jaar kon hij dankzij een wildcard deelnemen. Dankzij zijn tornooizege op het Londense gras staat hij vanaf maandag weer op de rand van de top vijftig van de ATP-ranking.

Later speelt Lopez ook nog de finale van het dubbelspel. Dat doet hij aan de zijde van de Schot Andy Murray. Die maakt in Queen's zijn wederoptreden na een heupoperatie.