Federer laat zich verrassen, Djokovic begaat geen fout

6 weergaven

Roger Federer (ATP 3) is verrassend uitgeschakeld in de achtste finales van het Masters 1.000-tornooi van Cincinnati. Titelverdediger Novak Djokovic (ATP 1) won probleemloos.

In de achtste finales ging de Zwitserse nummer drie van de wereld er in twee sets (6-3 en 6-4) uit tegen de Rus Andrey Rublev, nummer zeventig op de mannenranking. Voor Federer was het in Cincinnati zijn eerste tornooi sinds Wimbledon, waarin hij een legendarische finale verloor van de Servische nummer één Novak Djokovic. In het verleden was Federer al zeven keer de beste in Cincinnati.

De Servische nummer één van de wereld versloeg de Spanjaard Pablo Carreno-Busta (ATP 53) na anderhalf uur tennis in twee sets (6-3 en 6-4). Het topreekshoofd treft bij de laatste acht vrijdag de Fransman Lucas Pouille (ATP 31). Die rekende eerder donderdag in drie sets (6-7 (3/7), 6-4 en 6-2) af met de Rus Karen Khachanov (ATP 9), het achtste reekshoofd.

Op uitzondering van Djokovic ging overigens de volledige top acht van de plaatsingslijst eruit in het zuidwesten van de staat Ohio. Dat opent perspectieven voor onze landgenoot David Goffin (ATP 19). Hij treft in de kwartfinales de Japanner Yoshihito Nishioka (ATP 77).