Djokovic pakt vijfde titel in Parijs

0 weergaven

Novak Djokovic heeft zondag voor de vijfde keer in zijn carrière het ATP Masters 1000-tornooi van Parijs op zijn naam geschreven.

Djokovic (ATP 1) versloeg in de finale de Canadees Denis Shapovalov (ATP 28) in twee sets. Het werd 6-3 en 6-4 na 1 uur en 8 minuten spelen. Voor de 32-jarige Djokovic is het de 77ste titel uit zijn carrière. De Serviër won het tornooi van Parijs eerder in 2009, 2014, 2015 en 2016. Vorig jaar verloor hij de finale van de Rus Karen Khachanov.

Ondanks deze triomf verliest Djokovic zijn eerste plaats op de ATP-ranking aan Rafael Nadal. De Spanjaard schopte het tot de halve finale terwijl hij, in tegenstelling tot Djokovic, geen punten moest verdedigen in Parijs. Vorig seizoen moest Nadal immers geblesseerd afzeggen. Een nieuwe blessure (de buikspieren) deed hem zaterdag forfait geven voor zijn halve finale tegen Shapovalov.

De 20-jarige Canadees stond zondag pas voor de tweede keer in zijn carrière in een ATP-finale. Twee weken geleden pakte hij zijn eerste ATP-titel in Stockholm. Shapovalov en Djokovic keken elkaar voor de vierde keer in de ogen. De drie eerdere duels vonden eveneens in 2019 plaats en telkens trok Djokovic aan het langste eind.