Stuttgart - Wolfsburg kleurt zwart-geel-rood

Zaterdag staat op speeldag 4 in de Bundesliga Stuttgart - Wolfsburg op het programma. Het huidige nummer 14 krijgt het nummer 12 in de stand over de vloer. Maar deze wedstrijd krijgt voor ons vooral een Belgisch tintje. Van de 5 landgenoten actief in de Bundesliga, staan er in deze wedstrijd liefst 4 tegenover elkaar!
1 weergaven

Landry Dimata – Wolfsburg

Dimata werd deze zomer weggeplukt bij KV Oostende voor ongeveer 10 miljoen euro. Dat stevige prijskaartje heeft Oostende te danken aan z'n sterke seizoen in de Jupiler Pro League. De aanvaller legde er tijdens de reguliere competitie 11 in het mandje en gaf nog eens 3 assists. Zo werd de investering van Oostende (dat Dimata voor 500 000 euro weghaalde bij Standard) even vertwintigvoudigd. Zal Dimata kunnen voldoen aan de verwachtingen in de Bundesliga?


Koen Casteels – Wolfsburg
Voor Casteels wordt het al het zevende seizoen in de hoogste klasse van het Duitse voetbal, z’n derde bij die Wölfe. Tot twee seizoenen geleden moest de doelman vaak vrede nemen met een plekje op de bank. Diego Benaglio kreeg er de voorkeur, maar moest door blessures vorig jaar toch z’n positie onder de lat afstaan aan onze landgenoot. Nu Benaglio naar AS Monaco trok, krijgt Casteels allicht volop z’n kans!

  

 

Divock Origi – Wolfsburg
Origi werd op de laatste dag van de transferperiode door Liverpool uitgeleend aan Wolfsburg. Vorig seizoen, z'n tweede in de Premier League, was de aanvaller nog goed voor 14 basisplaatsen en 20 invalbeurten. Hij speelde dus zo goed als elke wedstrijd minstens een aantal minuten. Toch moet Origi zich nu gaan bewijzen in de Bundesliga. Benieuwd of z'n impact even groot kan zijn als die van Kevin De Bruyne destijds! 

 

 

Orel Mangala – Stuttgart
Mangala is een 19-jarig jeugdproduct van Anderlecht. Hij verhuisde deze zomer naar Stuttgart, dat na één seizoen afwezigheid terug is in de Bundesliga. Afgelopen seizoen spendeerde de veelzijdige middenvelder nog op huurbasis bij Dortmund. Daar was hij vaste waarde in het tweede elftal, maar kwam hij nooit uit voor het eerste elftal. Benieuwd of de jonge Mangala bij Stuttgart wel z’n kans krijgt!