New England Patriots winnen de Super Bowl

De New England Patriots hebben de Super Bowl gewonnen, de finale van het American Football-seizoen.
2 weergaven

In een spannende finale klopten de Patriots titelverdediger Seattle Seahawks met 28-24. Voor de Patriots is het de vierde titel in de geschiedenis.

De New England Patriots en de Seattle Seahawks gaven mekaar in het eerste deel van de finale geen duimbreed toe. Popsterren zoals Katy Perry en Lenny Kravitz mochten bij een 14-14-ruststand meer dan 70.000 toeschouwers en miljoenen tv-kijkers verwennen met een spectaculaire show.

Maar ook na de pauze bleef het spektakel aanwezig. De Seattle Seahawks leken dankzij een uitstekend derde kwart op weg naar een tweede titel op een rij.

Met 24-14 op het scorebord leek de situatie uitzichtloos voor de Patriots, want een achterstand van tien punten rechtzetten was in de Super Bowl nog maar twee keer gelukt.

Maar in het laatste kwart zorgde onder meer Tom Brady (foto) nog voor de totale ommekeer. De Patriots snelden weg naar 28-24 en konden de druk van Seattle nog net pareren. Met een ultieme onderschepping stelde Malcolm Butler de overwinning veilig.

Voor de New England Patriots is het de vierde titel in de geschiedenis. Ook in 2001, 2003 en 2004 konden de Patriots de Vince Lombardi Trophy bemachtigen.