LA Lakers brengen speciaal eerbetoon aan Kobe Bryant

Kobe Bryant zette afgelopen seizoen een punt achter z'n carrière als professioneel basketbalspeler. The Black Mamba speelde 20 jaar voor de LA Lakers, z'n volledige loopbaan. Hij werd er vijf keer kampioen en werd in 2008 verkozen tot MVP. Bovendien nam hij deel aan 18 All-Star games... Dat verdient een speciaal eerbetoon voor Kobe!
1 weergaven

Dat eerbetoon bestaat eruit dat niemand ooit nog het nummer 8 of 24 zal mogen dragen in loondienst van de Lakers. De eerst tien jaar van z'n carrière speelde Bryant met het rugnummer 8, daarna schakelde hij over naar 24. De club uit Los Angeles beslist de twee nummers in te trekken.

Hij is de tiende speler van de Lakers die deze eer te beurt valt. Eerder werden de nummers 13 (Wilt Chamberlain), 22 (Elgin Baylor), 25 (Gail Goodrich), 32 (Magic Johnson), 33 (Kareem Abdul-Jabbar), 34 (Shaquille O'Neal), 42 (Jamers Worthy), 44 (Jerry West) en 52 (Jamaal Wilkes) al ingetrokken. Het is de eerste keer in de NBA-geschiedenis dat er nu twee nummers voor één speler bij een club worden ingetrokken.

Op 18 december, tijdens de rust van de wedstrijd tegen de Golden State Warriors, organiseren de Lakers een officiëel moment waarop de nummers ceremonieel worden ingetrokken.