Het elftal dat ontbreekt op het WK

Nu de barragewedstrijden erop zitten, zijn de laatste WK-tickets verdeeld. De wereld bereidt zich stilaan voor op een nieuwe editie van 's werelds grootste voetbalfeest, volgende zomer in Rusland. Helaas kan niet elk land deelnemen aan het tornooi. Sommige van de landen die ontbreken hebben spelers van wereldklasse in de rangen. Wij presenteren het elftal ( en de 7 bankzitters) die we jammer genoeg zullen moeten missen op het WK 2018...
1 weergaven

DOELMAN

Gianluigi Buffon (Italië / Juventus)

De Italianen kwamen in een behoorlijk moeilijke poule terecht, met Spanje als grootste concurrent. Door een verlies en een gelijkspel tegen de Spanjaarden, moesten de Azurri zich al een tijdje neerleggen bij barrages. Daar geraakten Italië en Buffon niet voorbij Zweden. Een zuur afscheid van de legende die Gigi Buffon heet...

 

BANKZITTER

Jan Oblak (Slovenië / Atlético)

Slovenië bleek veel te zwak om aanspraak te maken op kwalificatie. In poule F verzamelden Schotland, Slovakije en Engeland allemaal meer punten dan de Slovenen. Een tornooi zonder topkeeper Oblak dus!

 

VERDEDIGING

David Alaba (Oostenrijk / Bayern)

Al járenlang vaste waarde bij Bayern, maar helaas voor hem ook deel van een té zwakke lichting Oostenrijkers. Door verlies tegen Servië, Ierland en Wales in poule D, konden de Oostenrijkers al snel de boeken sluiten.

 

Giorgio Chiellini (Italië / Juventus)

Hetzelfde verhaal als dat van Gianluigi Buffon. Voor het eerst sinds 1958 krijgen we een WK zonder Italië...

 

Antonio Valencia (Ecuador / Man. Utd)

Ecuador begon met 12 op 12 furieus aan de kwalificatiecampagne. Onder andere het grote Argentinië ging voor de bijl. Van de daaropvolgende 14 (!) wedstrijden, werden er amper 2 gewonnen. Onvoldoende voor een WK-ticket!  

BANKZITTERS

Eric Bailly (Ivoorkust/ Man. Utd)

In een rechtstreeks duel om groepswinst tegen Marokko, gingen de troepen van Marc Wilmots met 0-2 onderuit in eigen huis. Marokko mag zich zo opmaken voor een eerste WK sinds 1998, Ivoorkust is er voor het eerst sinds 2002 niet bij.

Leonardo Bonucci (Italië / AC Milan)

Nog zo'n Italiaan die we niet aan het werk zullen zien in Rusland.

 

MIDDENVELD

Marek Hamsik (Slovakije / Napoli)

De Slovaken moesten enkel Engeland laten voorgaan in poule F, maar sprokkelden het minste punten van alle nummers 2 uit de groepsfase. Zelfs geen barrages voor Hamsik en co., en geen WK-deelname.

 

Arturo Vidal (Chili / Bayern)

Regerend Zuid-Amerikaans kampioen Chili geldt, na Italië, misschien wel als grootste afwezige op het komende WK. In de ijzersterke kwalificatiepoule van Zuid-Amerika moest het op de laatste speeldag absoluut punten rapen in Brazilië. De 3-0 bolwassing die ze kregen, betekende echter einde verhaal voor de Chilenen. 

Henrik Mkhitaryan (Armenië / Man. Utd)

Mkhitaryan zal er allicht niet op hebben gehoopt, maar ook de Armeen zal z'n kunstjes niet kunnen tonen in Rusland. Armenië ging roemloos ten onder in poule E. Alleen Kazachtstan raapte nóg minder punten.

 

BANKZITTER

Miralem Pjanic (Bosnië / Juventus)

In de groep van de Rode Duivels eindigde Bosnië als derde. Twee maal werd er verloren tegen België, maar vooral de nederlaag in Cyprus brak de Bosniërs zuur op. Ze eindigden zo als derde in poule H, achter Griekenland.

 

 

AANVALLERS

Gareth Bale (Wales / Real Madrid)

Wales. Afgelopen EK nog dé revelatie van het tornooi, op het komende WK helemaal niet aanwezig. De Welshmen gingen 9 wedstrijden zonder nederlaag, tot de laatste speeldag. Het rechtstreekse duel met Noord-Ierland om de tweede plaats werd verloren met 0-1. De bijhorende WK-droom ging in rook op.

Alexis Sanchez (Chili / Arsenal)

Mag samen met Arturo Vidal vanuit z'n zetel naar het WK kijken.

Edin Dzeko (Bosnië / Roma)

Zit in hetzelfde schuitje als Miralem Pjanic. 

Pierre-Emerick Aubameyang (Gabon / Borussia Dortmund)

Met een groep minder begaafde voetballers als landgenoten, én een poule met daarin Marokko en Ivoorkust, koesterden Aubameyang en Gabon op voorhand al niet te veel hoop op deelname aan het WK. Toch zullen we deze scherpschutter missen in Rusland! 

 

BANKZITTERS

Christian Pulisic (VS / Borussia Dortmund)

Na zeven opeenvolgende deelnames aan het WK, zagen we de Verenigde Staten bijna als vanzelfsprekend op een WK. Daar komt nu verandering in. Voor het eerst sinds 1986 doen we het zonder de VS. Jammer dat we Pulisic niet zullen zien toveren.


Riyad Mahrez (Algerije / Leicester)

Nog zo'n tovenaar die zal ontbreken in Rusland. In een poule met Nigeria, Kameroen en Zambia verzamelden Mahrez en co. amper twee punten. Logisch dus dat ze niet mee mogen naar het WK.

Arjen Robben (Nederland / Bayern)

Onze Noorderburen zijn er niet bij, maar ze zullen wel gemist worden. Het ziet ernaar uit dat we afscheid nemen van de laatste 'gouden' generatie Nederlanders. Het ga je goed, Arjen Robben!