Belgisch voetbal blijft ook de komende drie seizoenen bij Play Sports

Telenet is verheugd te melden dat voetbalfans ook de volgende drie seizoenen kunnen genieten van alle wedstrijden van de Jupiler Pro League op Play Sports!
8 weergaven

Telenet verwierf in 2014 de niet-exclusieve live televisierechten voor de Jupiler Pro League voor drie jaar, tot en met het seizoen 2016-2017. De Pro League maakte vandaag bekend dat aan Telenet ook voor de komende drie jaar deze rechten werden toegekend.

Door deze beslissing van de Pro League kan Telenet zijn Play Sports abonnees geruststellen dat ze zeker tot en met het seizoen 2019-2020 alle matchen van de Belgische competitie live kunnen blijven volgen op Play Sports.

Naast de rechten voor de live uitzendingen verwierf Telenet de zogenaamde ‘over the top’ rechten, ofwel de liverechten voor online distributie. Deze werden dit keer voor het eerst apart verloot en exclusief toegekend aan Telenet.

Bovendien worden ook de rechten voor de Belgische Supercup en de digitale rechten aan Telenet toegewezen. 

Tot slot verwierf Telenet ook de exclusieve rechten van het 'highlights' package. Telenet zal aan SBS een sublicentie verlenen voor het uitzenden van de samenvattingen van het Belgisch voetbal vanaf het seizoen 2017-2018. De redactie van Play Sports zal mee instaan voor de productie van het samenvattingsprogramma.

Play Sports blijft ook volop verder inzetten op een uitgebreid sportaanbod met naast voetbal onder andere veldrijden, basketbal, volleybal, hockey, tennis, golf en motorsport.