Aster Nzeyimana: "La Liga boeit me minder dan de Championship"

Aster Nzeyimana, sportanker en radiocommentator, is bezeten door het voetbal en dan voornamelijk door het Engelse voetbal. Reden genoeg voor onze journalist Jelle Tack om contact met hem op te nemen en hem enkele vragen te stellen voor onze nieuwe podcast.
1 weergaven

Aster heeft een duidelijke mening over de titelstrijd in de Premier League tussen Chelsea en Tottenham. “Ik zie Chelsea de titelstrijd toch niet verliezen”,  aldus Nzeyimana. “Ik denk dat Tottenham nog maar twee thuiswedstrijden heeft en dat het net een ploeg is die voor de wedstrijden in eigen huis leeft, daar hebben ze ook Chelsea op de knieën gekregen bijvoorbeeld. Dus met nog maar twee thuiswedstrijden op het programma en lastige Londense derby’s nog... Ik weet niet of de Spurs erop en erover kunnen gaan.”

Aster Nzeyimana is wel onder de indruk van Tottenham. “Ik heb met open mond naar ze zitten kijken en we hebben ze eerder dit seizoen ook al zo zien spelen. Dat vind ik het strafste aan deze Spurs, dat ze het eigenlijk een heel seizoen kunnen doen. Als je kijkt naar de ploeg van de voorbije tien jaar, dan is dit de sterkste lichting die ze hebben. Zelfs toen Bale, Modric en van der Vaart er nog speelden. Dit team is veel sterker.
Ik denk dat wij als Belgen een serieuze pluim op onze hoed mogen steken, als je kijkt welke spelers het belangrijkste zijn. Alderweireld en Vertonghen zijn voor mij de sleutel tot het succes van de Spurs”, aldus Nzeyimana.

 

Over Club Brugge:

“Ze hebben het al eens gedaan. Dus denken ze ‘Oké, het zal dit jaar ook wel lukken’, maar zo werkt het niet natuurlijk!”


Over Frank Boeckx:

“Ik denk dat hij de beste keeper in België is op dit moment, ik denk niet dat iemand daaraan kan twijfelen. Ik heb heel veel respect voor Frank Boeckx!”

 

Over Gent:

“Ik vind het mooi om te zien dat ze op vijf jaar tijd hun voet naast die traditionele ploegen kunnen zetten, dat is echt heel knap gewoon. Ik kan wel genieten van dit Gent.”

 

Over Albert Stuivenberg:

“Albert Stuivenberg straalt iets uit. Als je hem gaat interviewen of als je hem ziet, hij straalt iets uit. Hij heeft met de groten samengewerkt, met Jong Oranje en heeft in Manchester gezeten. Volgens mij inspireert dat de jonge garde van Genk wel om het uiterste te geven. Ze geloven hun coach, ze vertrouwen hem.”

 

Beluister hier volledige podcast met Aster Nzeyimana!